Túszejtés a gyorsvonaton

Székely Gergely
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Órákon át tartott fogva három horvát állampolgárt a Moszkvából Budapestre tartó gyorsvonaton egy harmincnégy éves szerb férfi – közölte az UNIAN hírügynökség. Az éppen Lembergbe (Lviv) befutó szerelvényen történtekről a 6. számú vagon kalauza értesítette a vasúti milíciát, közölve, hogy egy késsel hadonászó utas az egyik kupéba zárta a vele együtt utazó három társát, s a helyi rendőrség képviselőivel akar találkozni.
Az ukrán belügyminisztérium megyei főosztályának megbízott sajtószóvivője, Szerhij Jefimov elmondása szerint a vonat vasárnap este néhány perccel kilenc óra előtt futott be a lembergi pályaudvarra, s a vasúti milícia operatív csoportja szinte azonnal a helyszínre érkezett. Rövid idő elteltével az is kiderült, hogy a fenyegetőző, erősen alkoholos és zaklatott állapotban levő férfi szerb állampolgár. A férfi közölte: csak akkor hajlandó elengedni a három fogva tartott horvát utastársát, ha lehetővé teszik számára azt, hogy találkozzon hazája diplomáciai és az ukrán hatalom képviselőivel. Ellenkező estben ugyanis leszámol foglyaival, és öngyilkosságot követ el.
A milícia a történtekről azonnal értesítette az Ukrán Biztonsági Szolgálat megyei főosztálya terrorelhárító központját, amelynek helyszínre érkező munkatársai körülbelül két órán keresztül egyezkedtek a férfival, amíg az hajlandó volt elengedni foglyait és megadta magát. Az incidensben senki nem sérült meg, s így a gyorsvonat több mint kétórás késéssel folytathatta útját Budapest felé.
A szerb gyanúsítottat őrizetbe vették, s a milícia megkezdte a bűncselekmény kivizsgálását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.