Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Tűz a miskolci belvárosban

Többméteres lánggal égett tegnap egy belobbant gázvezeték Miskolc belvárosában, a helyszínen dolgozó két munkás életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A környéket kiürítették, a gázvezetéket elszigetelték, és végül a tüzet eloltották.

Vigh Dániel
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életveszélyes sérülést szenvedett két munkás, amikor belobbant egy gázvezeték tegnap délelőtt Miskolc belvárosában, a Városház téren – közölte lapunkkal Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője. Elmondta, egy 300 milliméteres gázcső sérült meg, és abból szivárgott a gáz, a területen a Tigáz alvállalkozói dolgoztak. A gödörben két munkás volt, amikor a földgáz belobbant, és többméteres lánggal égni kezdett. Az egyik sérült testfelületének hetvenöt százaléka megégett, a másik munkás testfelületének a felén szenvedett súlyos égési sérüléseket. A szivárgás oka egyelőre ismeretlen, azt a hatóságok vizsgálatnak vetik alá – tette hozzá. A lángcsóva egy lakóház egyetlen bejárata előtt égett, ezért a házban lévő embereket létrán menekítették ki a tűzoltók. A városháza és a megyeháza épületeit is kiürítették egészen a Pátria-tömbig – közölte a helyszínen Kriza Ákos (Fidesz–KDNP), a város polgármestere a távirati irodával. A polgármesteri hivatal dolgozói a Miskolc Holding Zrt. épületében kaptak helyet, ideiglenesen ott végezték a munkát.
Bódi Zoltán tájékoztatása szerint az evakuált emberek a nap folyamán visszaköltözhettek otthonukba. Több locsolóautóval huszonhat tűzoltó vonult a helyszínre, s hűtötte folyamatosan a házat vízsugárral, hogy ne terjedhessen a tűz – részletezte a szakember. A hatóságok azonnal lezárták az érintett területet, egy ötven méter sugarú biztonsági zónát jelöltek ki, és kiürítették a környékbeli épületeket. A munkások megpróbálták kizárni a szóban forgó gázcsőszakaszt, hogy elkerüljék a sorozatos berobbanást a vezetékhálózaton. A tűz megfékezése órákon át tartott, mert a sérült vezetékszakaszt nem tudta rögtön elszigetelni a Tigáz, ezért a tűzoltók addig nem is kezdték meg a munkát, amíg a gáznak volt utánpótlása. Azért, hogy a gázömlést megszüntethessék, a szakemberek két, a tűzfészektől távolabbi részen felbontották az aszfaltot, és összeszorították a vezetékeket. A gázt nem sokkal egy óra után tudta elzárni a Tigáz, s csak ezt követően aludt ki a tűz a sérült vezeték fölött – tette hozzá a miskolci tűzoltóság szóvivője.
Csiba Gábor, a Borsod megyei kórház főigazgató főorvosa az MTI-nek azt mondta, mindkét sérült másod-, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, a légzőszervük is megégett, állapotuk életveszélyes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.