Új cégé a porcelángyár

Tolcsvai L. László
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnapelőtt lezárult a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. működésének korszaka, tegnap viszont új időszámítás kezdődött a cég életében, méghozzá új néven. Pálfi József, a Hollóházi Hungarikum Kft. ügyvezető igazgatója szerint a száz százalékban állami tulajdonú üzem nem a kormány támogatásával, hanem saját erőből próbál megújulni, visszaszerezni azokat a piacokat, amiket elveszített. Százhetven dolgozónak szüntette meg a munkaviszonyát szerdán a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt., amit felszámolt az állam. Közülük 66 alkalmazott foglalkoztatását biztosítja első lépcsőben tegnaptól az új jogutód cég. A 104 elküldött dolgozó ugyanakkor megkapja járandóságát, s a Hollóházi Hungarikum gyors ütemű fellendítésével várhatóan hónapokon belül ismét munkába állhatnak – jelentette ki lapunk kérdésére Pálfi József.
Az ügyvezető igazgató szavai szerint legfontosabb feladata a válságmenedzselés. A kormány azt szeretné, ha a hollóházi porcelángyártás megújulna. Pálfi József szerint van esély a célok megvalósítására, hiszen a régi üzleti partnerek visszatérnek, amennyiben tudatosul bennük, hogy a cégvezetés nem akarja félrevezetni őket. Az export fellendítése érdekében egy állandó külföldi partnerrel kezd együttműködési tárgyalásokat a cég.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.