Új közösségi térrel gazdagodik Kaposvár

Éppen egy éve vették birtokukba a kaposváriak a Szivárvány Kultúrpalotát, pénteken újabb közösségi intézménnyel gazdagodik a somogyi megyeszékhely. A több mint kétmilliárd forintból felépült Agorában civil szervezetek is helyet kapnak majd.

2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Agora-programjának első sikeres pályázójaként jutott impozáns kulturális intézményhez Kaposvár. A volt Együd Árpád Kulturális Központ helyén ma már egy négyszintes, több mint ötezer négyzetméter alapterületű, üvegfüggöny homlokzatú épület magasodik.
Elsőként a két hete nyílt jubileumi Rippl-Rónai-kiállítás látogatói léphettek be a Vaszary Képtárat is befogadó Agorába, tegnap pedig a sajtónak mutatta be az intézményt Kaposvár alpolgármestere, Tóth István és Horváth Gáborné igazgató. Az Agorában rendezkedhet be a város alapfokú művészeti iskolája, itt tartja majd próbáit a több mint ötvenéves Somogy táncegyüttes, a Vikár Béla Vegyeskar és a Déryné Vándorszíntársulat. Átköltözött korábbi helyéről az Agora csaknem hatszáz négyzetméteres kiállítótermébe a Vaszary Képtár, a négyszázötven ülőhelyes, erkélyes színházterem pedig befogadó színházi szerepet is kap – hangzott el a sajtótájékoztatón. Ezenkívül civil szervezetek is bejelentkeztek, szívesen használnák az épületet, így egy nap a becslések szerint akár hatszáz látogatója is lesz majd az új multifunkcionális központnak.
A hét végén programsorozat ünnepli a pénteki nyitást, amelyen többek között a Presidance és a Ghymes is fellép majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.