Újabb bizonyíték a Damu-ügyben

Csibra Tibor
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hirdetnek ítéletet pénteken Damu Roland színész ellen erőszakos közösülés, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt indított büntetőperben. Ennek oka, hogy újabb szakértői jelentést nyújtottak be a napokban, s várhatóan további bizonyítást rendelnek el az ügyben – tájékoztatta lapunkat tegnap a Fővárosi Bíróság. Személyiségi jogi, illetve erkölcsi okokból a tárgyalássorozat eddig is zárt volt, viszont a később esedékes elsőfokú ítélet, valamint annak indokolása már nyilvános lesz.
A 36 éves sorozatszínészt azzal vádolja az ügyészség, hogy tavaly ősszel a lakásán vita közben megverte, majd megerőszakolta volt barátnőjét, akit a történtek után bezárt az ingatlanba, és csak hosszas könyörgésre engedett el. A hírességet a sértett jelentette fel, Damu Roland rövid időre előzetes letartóztatásba került, jelenleg szabadlábon védekezik. A vádirat tartalmaz egy másik esetet is, a színész akkor egy szállodában verte meg volt párját.
A vádlott ellen nem először indult eljárás hasonló ügyben, néhány éve egy másik barátnőjét bántalmazta. Akkor felfüggesztett börtönnel sújtotta a bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.