Újabb gyilkosokat keresnek Csepelen

Külön vizsgálja a rendőrség az augusztus elején Csepelen kirabolt, majd élve eltemetett székely fiatalember, az eset után a sziget északi részén kiásott négy ismeretlen áldozat, egy további gyilkosság és a kerületben a tavasszal elkövetett rablássorozat ügyeit.

Csibra Tibor
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az említett bűncselekmények miatt jelenleg hatan vannak előzetes letartóztatásban, az emberöléssel eddig egyedüliként meggyanúsított, kedden elfogott Cs. János elleni kényszerintézkedésről várhatóan ma dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Deme Tamás, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) életvédelmi osztályának vezetője. Az őrnagy tájékoztatása szerint a fent említett bűncselekmények közül nincs mindegyik összefüggésben, bár elkövetőik a Csepelen élő hajléktalanok közül kerültek ki, így valószínűleg ismerték egymást.

*

A hatóság Cs. János számlájára írja, hogy tavaly különös kegyetlenséggel megölt egy Diósdról származó férfit, akinek holtteste még nem került elő. A nyomozók nem zárják ki, hogy a sértett a két hete, a Francia-öböl környékén kihantolt négy, még nem azonosított áldozat egyike, de ezt a szakértői vizsgálatok még nem támasztották alá.
A rendőrség tegnap először erősítette meg, hogy sírgödörből kiásott holttesteket darabokban találták meg. Cs. János elfogásával a csepeli rémtörténet még vélhetőleg nem oldódott meg, a rendőrség szerint a gyilkosságoknak további elkövetői vannak még szabadlábon, ezért elfogásuk érdekében a hatóság egyelőre nem közölte a történtek számos részletét.
Ismeretes, augusztus 3-án egy Budapesten élő székely fiatalembert, M. M.-et egy ismerőse, a magát macedónnak mondó N. Aleksandar csalta el Csepelen élő ismerőseihez, akik egy viskóban laktak a sziget északi részén. A társaság sörözgetett egy ideig, majd M. M.-et egy kötéllel fojtogatták, elvették pénzét, telefonját, bankkártyáját, és hátrakötözött végtagokkal nyakig a földbe ásták. A társaság elindult, hogy a számlán lévő pénzt felvegye, a sértett ezalatt ki tudta szabadítani magát, és elmenekült. Személyleírása alapján támadóit, N. Aleksandart, B. Józsefet, és a fiatalkorú B. Amandát hamarosan elfogták a rendőrök. Úgy tudjuk, a macedón férfi kihallgatásakor mondta el a nyomozóknak, hogy több, Csepelen illegálisan eltemetett holttest helyéről van tudomása, a nyomozók az ő információi alapján találták meg a négy áldozatot. N. Aleksandarról olyan hírek röppentek fel, hogy délszláv háborús veteránként számos gyilkosságot követett el, és nem ismert kegyelmet, de a hasonló értesüléseket eddig semmi nem támasztotta alá. Őt és két társát, B. Józsefet, illetve B. Amandát a rablással, valamint az ahhoz kapcsolódó testi sértéssel, kényszerítéssel gyanúsítja az NNI, az érintettek elfogásuk óta több vallomást is tettek. A XXI. kerületben tavasszal kocsmák, kis boltok ellen elkövetett fegyveres rablássorozat terheltjeinek ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja, őket áprilisban vették őrizetbe.
Deme Tamás a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt részleteket arról, hogy a szakemberek miképp jutottak el Cs. Jánoshoz. Szavai szerint a négy megtalált áldozat „egy szűk populációhoz tartozott”, így az NNI bízik abban, hogy hamarosan azonosíthatják őket a szakértők. Utóbbiak a sértettek DNS-profilja alapján már megállapították, hogy melyik nő, illetve férfi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.