Újra a vádlottak padjára kerülhet Tribuszerné

Velkei Tamás
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádemelési javaslattal lezárta Tribuszer Zoltánné ügyét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK), és átadta az iratokat a Komlói Városi Ügyészségnek – mondta lapunknak Petréteiné Malomsoki Csilla, a megyei főügyészség szóvivője. Információink szerint a BMRFK többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás gyanújával zárta le a Tribuszerné elleni nyomozást.
A hírhedt komlói csaló tavaly ősszel azzal szedte rá áldozatait, hogy azt állította: ha egymilliót kap kölcsön, egy év múlva hatvan százalékkal, ha félmilliót, fél év elteltével harminc százalékkal többet fizet vissza. Negyvenmillió forintot gyűjtött így össze.
A hitelezők azonban hiába várták az ígért hozamot, mi több, tőkéjüknek is búcsút inthettek, mert Tribuszerné váratlanul feljelentést tett a rendőrségen, miszerint elrabolták tőle a pénzt. A nyomozás azonban nem igazolta Tribuszerné meséjét, és a hatóság félrevezetése miatt a BMRFK feljelentést tett az ügyészségen.
Ismeretes, Tribuszerné (született Aranyos Margit) talán minden idők egyik leghírhedtebb pilótajátékában több tízezer embert rászedve csaknem négymilliárd forintot „forgatott meg” – amelynek nagy része soha nem került elő. Üzelmeinek végére a Legfelsőbb Bíróság tett pontot 1997-ben, amikor különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt jogerősen kilenc évre ítélte a csalót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.