Újra nyílt nap a pécsi Zsolnay negyedben

P. Szabó Ernő
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb nyílt napon mutatják be vasárnap a tavalyi pécsi Európa kulturális fővárosa (EKF) program részeként épülő Zsolnay kulturális negyedet az érdeklődőknek, akik most az épületegyüttes azon részeit is megtekinthetik, amelyeket később már nem láthat a nagyközönség. A látogatás szakmai vezetés mellett zajlik, a résztvevőket 9 és 11 órára várják a kulturális negyed Major utcai bejáratánál. A részvétel ingyenes, de az üzemeltetésre már átadott ingatlanokba, azaz a Zsolnay-mauzóleumba és a Gyugyi-gyűjteménynek otthont adó Sikorski-házba jegyet kell váltani. A Zsolnay kulturális negyed a pécsi EKF 10,8 milliárd forint költségvetésű és egyetlen folyamatban lévő nagyberuházása, amelynek idén ősszel minden létesítménye elkészül. Az épületegyüttes négy részből áll: a Míves negyed a Zsolnay család és a porcelánmanufaktúra történetével ismerteti meg a látogatókat, az Alkotó negyed kulturális intézményeknek és rendezvényeknek ad otthont, a Gyermek- és családi negyed az interaktív tudományos-technikai kiállítások iránt érdeklődőket várja, az Egyetemi negyed pedig a felsőfokú művészeti képzést szolgálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.