US Open: eső ellen nincs orvosság

Munkatársunktól
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár sokan temették az utóbbi időben az amerikai férfiteniszt – s az eredménytelenség alapján bizony nem is volt túlzás a „szertartás” –, az idei US Openen megrázták magukat a hazaiak. Négyen kerültek a legjobb 16 közé, s legelőbb a világranglistán Top 10-es, 8. kiemelt Mardy Fish mondhatott búcsút negyeddöntős álmainak, szűk négy óra alatt, öt játszmában kikapott a 11.-nek rangsorolt Jo-Wilfried Tsongától. A színes bőrű francia először negyeddöntőzhet New Yorkban, méghozzá a sorozatban ötszörös nyertes Roger Federerrel, aki a 16 között másfél óra alatt lemosta a kék kemény pályáról Juan Monacót. A világelső Novak Djokovics sem veszített szettet, de nehezebb dolga volt Olekszandr Dolgopolovval: „Az első játszma vége volt a kulcsmomentum, utána már jól ment a játék” – mondta a 16-14-es rövidítésről a szerb klasszis, aki a nyolc között honfitársával, az első Grand Slam-tornás negyeddöntőjét vívó Janko Tipszareviccsel találkozik majd.
Visszatérve az amerikaiakhoz, tegnap délelőtt John Isner és Donald Young próbálkozott volna, előbbi a 12. kiemelt francia Gilles Simon, utóbbi a 4.-nek rangsorolt brit – és jövő hét végén a magyarok elleni Davis Kupa-csatában érdekelt – Andy Murray ellen, de az eső elmosta az egész programot, így Andy Roddick esti fellépését is.
A nőknél Serena Williams egy hozzá hasonlóan egykori világelső, Ana Ivanovics testén át jutott közelebb negyedik egyéni US Open-diadalához. A világelső Caroline Wozniackinak még egyetlen GS-sikere sincs, s most bő három órára volt szüksége a nyolc közé kerüléshez, de végül túllépett a 2004-es bajnok Szvetlana Kuznyecován.
Nyolcaddöntő, férfiak: Djokovics (szerb, 1.)–Dolgopolov (ukrán, 22.) 7:6 (16-14), 6:4, 6:2, Federer (svájci, 3.)–Monaco (argentin) 6:1, 6:2, 6:0, Tsonga (francia, 11.)–Fish (amerikai, 8.) 6:4, 6:7 (5-7), 3:6, 6:4, 6:2, Tipszarevics (szerb, 20.)–Ferrero (spanyol) 7:5, 6:7 (3-7), 7:5, 6:2; nők: Wozniacki (dán, 1.)–Kuznyecova (orosz, 15.) 6:7 (6-8), 7:5, 6:1, Petkovic (német, 10.)–Suarez Navarro (spanyol) 6:1, 6:4, S. Williams (amerikai, 28.)– Ivanovics (szerb, 16.) 6:3, 6:4.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.