Üvegtábla zuhant le a pécsi könyvtárról

Nagy Áron
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét leesett egy nagy üvegtábla a tavaly szeptemberben átadott pécsi Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont külső homlokzatáról – közölte lapunkkal a üzemeltető cég ügyvezetője. Prekopcsák Tamás elmondta, a decemberi eset múlt pénteken ismétlődött meg; az üveg most is már a levegőben apró darabokra „robbant”, így közvetlen életveszélyt nem okozott. Emlékezetes, a korábbi baleset után az épület 3000 négyzetméternyi borítását szakértők vizsgálták meg, akik szerint spontán törés történt, talán az extrém hideg miatt. Az épület kivitelezője a garancia szabályainak megfelelően pótolta az elvesztett elemeket. Prekopcsák úgy vélte, az üvegtábla pénteki kitörése már aligha írható az időjárás számlájára, s újabb szakértői eljárást kezdeményezett. Ha ez az építők felelősségét bizonyítaná, akkor az üzemeltető jogosult lehetne a szavatossági bankgaranciára, s más partnert választhatna a munkálatok elvégzésére – tette hozzá. Ismeretes, a tudásközpont a pécsi Európa kulturális fővárosa program részeként 5,5 milliárd forintból épült. A 13 ezer négyzetméteres intézmény Pécs, valamint a régió információs és dokumentumigényét hivatott kiszolgálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.