Uzsorások segítik a rendőrséget

Munkatársunktól
2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár heti-kétheti rendszerességgel áll elő a rendőrség újabb uzsoráscsoportok felszámolásának hírével, azonban arról mélyen hallgatnak, hogy a rendőrök futni hagyják az uzsorásokat, ha azok információkat adnak nekik – derült ki a Hír TV tegnapi, Célpont című műsorából. A stábnak nyilatkozott a legutóbbi, Hajdú-Bihar megyei uzsoraügy védett tanúja. Ő azt mondta: évek óta tart az uzsorázás, olykor százszázalékos kamatra adnak kölcsön, több családot tönkretettek. Kiemelte: senki nem mer szólni, mert akik a kölcsönt adják, nagyon sokan vannak, és elveszik, lebontják a nem fizető adós házát. A védett tanú azt állította: az az M. József, akit a napokban letartóztattak, a rendőrök besúgója volt, és korábban azért nem léptek fel vele szemben, mert cigány önkormányzati képviselőként tudta és el is mondta a rendőröknek, ki követi el a kisebb bűncselekményeket. A riportban megszólalt egy férfi, aki szerint azért sem mertek semmit tenni, mert a rendőrök az uzsorással vannak. Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere is azt nyilatkozta a műsorban: „Nagyon sok bizonyíték van arra, hogy rendőrök és uzsorások kéz a kézben járnak.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.