Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Vádemelés a csaló polgármester ellen

Velkei Tamás
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Lenti Városi Ügyészség a bödeházai választási visszaélések miatt. A gyanú szerint az alig ötvenlelkes zalai faluban tartott időközi polgármester-választások idejére a településvezető, Büki László több mint húsz olyan személyt jelentett be lakcímére, akik nem éltek életvitelszerűen a faluban. Amint arról korábban helyszíni riportunkban beszámoltunk, a helyi választási bizottság észrevette és jelezte, amikor a számukra még látásból sem ismert „választók” megjelentek a szavazó- helyiségben. A vádlottak mind Büki Lászlóra adták voksukat, mégiscsak a negyedik szavazás döntött a javára a vele szemben indult Káldi Lászlónéval szemben. A faluban a tavaly októberi polgármester-választást megelőzően a választópolgárok száma 47 fő volt, majd az időközi polgármester-választások alkalmával a lakosság száma állandóan módosult: január 9-én 84, február 6-án 73, február 27-én 66 fő volt. A Zala Megyei Bíróság jogerős végzésében az első két voksolás esetében igazolta a választási bizottságok döntésének helyességét.
Az ügyészség a nagyszámú lakcímbejelentés kapcsán közokirat-hamisítás bűntette miatt összesen 29 ember ellen emelt vádat. A hatóság három embert vádol azzal, hogy a saját aláírásával igazolta: a bejelentkezők az ő házában laknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.