Várszegi, MTK: két kiesés közötti sikerek

Munkatársunktól
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta háttérbe húzódott és karcsúsította a költségvetést, majd a tegnapi, meglepetésnek ezek után nem mondható hivatalos bejelentés szerint megvált az MTK labdarúgócsapatát működtető zrt. tulajdonjogától Várszegi Gábor. Az üzletember az 1994-es kiesést követően karolta fel a gárdát, s most egy újabb kiesést követően távozott. A jövőben 40 százalékban az MTK egyesület, 30-ban az MTK Hungária FC, 20-ban Domonyai László, a futball-zrt. vezérigazgatója, 10-ben pedig Tamási Zsolt, a Sándor Károly Akadémia igazgatója lett a tulajdonos.
A tegnapi, agárdi sajtótájékoztatón kiderült, a jövőben igazgatótanács felel a futballklub ügyeiért, ennek vezetője Deutsch Tamás, az MTK elnöke lesz. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, Domonyai a távirati irodának annyit árult el, hogy amikor a Várszegi-féle Fotex-csoport 2008-ban Luxemburgba tette át székhelyét, az üzletember azt mondta, az arra alkalmas személyeknek egy forintért adná át a zrt.-t. E jelképes összeg mellett a Népszabadság információi szerint az egyesület hoszszú távú szerződés alapján fizet további, feltehetőleg kevésbé jelképes summát Várszeginek.
Deutsch Tamás, az új tulajdonosi kör vezetője fő feladatként a másodosztályú futballcsapat élvonalba juttatását jelölte meg, hozzátéve: az anyagi feltételek is adottak a sikeres szerepléshez. Köszönetet mondott Várszegi Gábornak, aki tizenhat évig volt az MTK ezalatt négy bajnoki címet, három Magyar Kupa- és két Szuperkupa-győzelmet szerzett labdarúgóklubjának tulajdonosa. Vezetése idején elsőként érkezett világhírű edző Magyarországra Henk ten Cate személyében. Tíz éve létrehozta a Sándor Károly Akadémiát, amelyből azóta 50 profi futballista került ki, és húszan szerződhettek külföldre. Az agárdi létesítmény tulajdonjoga sajtóhírek szerint az üzletembernél marad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.