Vége lehet 2014-ben a válságnak?

Hírösszefoglaló
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az euróövezet 2014-re leküzdheti az adósságokkal kapcsolatos nehézségeit – jelentette ki egy német lapinterjúban a pénzzavarba került euróövezeti országok megmentésére létrehozott mentőalap, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) elnöke. A távirati iroda – az AFP hírügynökségre hivatkozva – tudatta: Klaus Regling a Spiegelben hangsúlyozta: „megalapozottan lehet számítani arra, hogy a válságnak két-három éven belül vége lesz, mivel az euróövezet államaiban javulnak a legfőbb gazdasági mutatók”. Az EFSF német elnöke szerint minden euróövezeti ország megkezdte pénzügyi helyzetének stabilizálását, és a válság által legsúlyosabban érintettek – mint például Írország – kezdenek talpra állni.

Ciprusi csomag. A ciprusi parlament jóváhagyott pénteken egy gazdasági megszorítócsomagot a költségvetési hiány csökkentéséért, de szeptember 15-re halasztotta az általános forgalmi adó növeléséről szóló szavazást. A két évre szóló takarékoskodási tervvel 750 millió eurót akarnak megspórolni, ebből az áfakulcs 15-ről 17 százalékra emelése 160 millió eurós többletet hozna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.