Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Versenyeztet az Audi

Hajdú Péter
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi pályázaton nyerte el az MB Tehnobeton Kft. az Audi egyik új gyártócsarnokának szerkezetépítési munkáira kiadott megbízást, de nem fővállalkozóként – közölte tegnapi cikkünk kapcsán az autóipari óriás sajtóosztálya. (Szerdai írásunkban arról számoltunk be, hogy egy tavaly januárban, félmilliós tőkével Nagykanizsán alapított, horvát tulajdonban lévő vállalat nyerte el az Audi gyárbővítésének egyik csarnoképítési munkálatait.) Az Audi közleményében kihangsúlyozza, hogy a megbízást a beruházás mérete miatt Európa-szerte meghirdették, s azon több mint ötven vállalkozás, köztük számos magyar cég is indult. A beadott ajánlatok értékelési szempontjai szerint – megfelelő műszaki paraméterek esetén – a legjobb pénzügyi ajánlatot tevő pályázó nyerte el a megbízást. A cég hangsúlyozta, minden esetben a piaci verseny szabályai szerint választja ki a beruházások kivitelezőit, illetve hogy a kormánnyal a beruházás támogatásáról szóló szerződés nem kötelezi őket arra, hogy előnyben részesítsék a hazai építőipart. Ennek ellenére számos Magyarországon bejegyzett cég kapott különféle megbízásokat a gyárbővítéssel kapcsolatos tervezési és kivitelezési munkákkal kapcsolatosan, arányuk hozzávetőlegesen ötven százalék. (A hazánkban bejegyzett cég nem feltétlenül magyar tulajdonú cég – a szerk.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.