Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Vesztegetés miatt emelnének vádat

Vesztegetés bűntette miatt vádemelést javasol a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Rényi-Vámos Krisztina, a Budapest Airport volt jogi igazgatója, és Sziebert György, a BKV Zrt. volt jogi igazgatója ellen. A gyanú szerint a terheltek úgy szerződtek le különböző társaságokkal, hogy a megbízási díj egy részét visszakövetelték.

Török László
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádemelést javasol a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a Budapest Airport Zrt. és a BKV Zrt. volt jogi igazgatói ellen – közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Rényi-Vámos Krisztina és Sziebert György több cselekménye kapcsán is nyomozás indult, most ennek az összetett eljárásnak a két szálát zárták le. A gyanúsítottak a rendőrök szerint a gazdasági társaságok vezetőiként kötelességszegéssel, üzletszerűen, részben folytatólagosan, bűnszövetségben vesztegetés bűntettét valósították meg. A nyomozók tizenhárom személy ellen kezdeményeztek vádemelést, a terheltek között ügyvédek és cégvezetők is vannak.
A gyanú szerint Rényi-Vámos Krisztina és Sziebert György több ügyvédi irodával úgy kötött szerződéseket, hogy az abból adódó költségeket az ügyvédek túlszámlázták. A gyanúsítottak ezeket a számlákat befogadták, a teljesítést pedig igazolták. Rényi-Vámos és Sziebert a kifizetett összegek egy részét visszakérte és -kapta.
A nyomozás másik szálon annak kapcsán folyt, hogy 2010 decemberében Sziebert György a BKV jogi igazgatójaként több mint 11 millió forintot szándékozott átvenni egy üzletembertől egy budai bevásárlóközpont garázsában. Ez az összeg is egy túlszámlázott megbízás része volt. Sziebertet ennél az ügyletnél tetten érték, majd előzetes letartóztatásba helyezték, ám később ezt a kényszerintézkedést megszüntették.
A két jogi vezető ténykedése kapcsán a reptéri rendőrség továbbra is vizsgálja a Zóna Taxi és a Budapest Airport Zrt. közötti megállapodás létrejöttének körülményeit, illetve a szerződés jogszerűségét is. Amint az köztudott, a taxicégnek kizárólagos jogosítványa volt a Liszt Ferenc repülőtérről történő személyszállításra. Rényi-Vámos és Sziebert ezeken kívül belső, üzleti információk kiszivárogtatásában is érintettek. A repülőtér által kiírt pályázatokhoz kapcsolódóan láttak el – vélhetően anyagi ellenszolgáltatás fejében – hasznos információkkal olyan cégeket, amelyek indulni szándékoztak a tendereken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.