Vihar a Dunántúlon

Csibra Tibor
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orkánerejű szél vetett véget a kánikulának a hét végén hazánkban, a heves légmozgás néhol fákat csavart ki. A Balaton déli oldalán órákig állt a vonatközlekedés, miután Fonyódon és Balatonszárszón is leszakadt faágak rongálták meg a felsővezetéket. Balatonfüreden egy autót tört össze egy kidőlt fa. Keszthelyen egy tízemeletes lakóház hullámpalából készült tetőszerkezetét szakította le a szélvihar, a darabok a járdára és az útra szóródtak, s a közelben összezúztak egy parkoló személygépkocsit – tájékoztatta lapunkat Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A tűzoltók elkerítették a megsérült épület környékét, a tető helyreállításáról a ház fenntartója gondoskodik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat estére másodfokú riasztást adott ki a dunántúli régióra, a tűzoltók országszerte ötvenszer vonultak ki a főképp a szélvihar okozta károk elhárítására, legtöbb munkájuk az említett területen főképp kidőlt fákkal volt. A szélviharban bálák gyulladtak ki a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéd és Csapod között, a tűzoltók nem sokkal később az előbbi településre vonultak ki négyes fokozatú riasztással, mert ott egy ház melléképülete kapott lángra, és veszélyeztette a szomszédos ingatlanokat is. A közelgő vihar miatt Szombathelyen felfüggesztették a Savaria történelmi karnevál rendezvényeit, a sokakat érdeklő jelmezes felvonulást pedig tegnap tartották meg a megyeszékhelyen.
Újra kellett éleszteni azt a férfit, aki a Velencei-tónál, a velencei kötélpályánál tűnt el a vízben. A szerencsétlenül járt embert egy arra sétáló szabadnapos rendőr mentette ki, majd a mentők súlyos állapotban szállították kórházba. A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 mentőhajója két vitorlás hajót, illetve legénységét és egy szörföst segített partra a hét végén a Velencei-tónál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.