Vizsgálat a nemzeti parkoknál

Hírösszefoglaló
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos vizsgálja az egyes nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésében lévő ingatlanok hasznosítására kötött megállapodásokat. – Az átvilágítás azon állami tulajdonú termőföldekkel kapcsolatos szerződésekre vonatkozik, amelyek hasznosításáról nem közvetlenül a magyar állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, hanem a földterületek vagyonkezelője gondoskodik – fogalmazott Budai Gyula kormánybiztos az MTI-nek.
Elsőként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által kezelt, és túlnyomórészt haszonbérbeadással hasznosított, védett, illetve védelemre tervezett 78 ezer hektáros terület használati viszonyát világítja át. A vizsgálat kiterjed egyebek mellett a használatba adás körülményeire, a szerződések időtartamának és feltételeinek, a használó által fizetett ellenérték megfelelőségének és a megállapodásban foglaltak teljesítésének ellenőrzésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.