Vonatbaleset a németországi ítéletidőben

Stefan Lázár
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Záporral, jégesővel, szélrohamokkal telített zivatarfront vonult át Németország felett és okozott súlyos károkat a délnyugati, illetve keleti részén. A Rajna mentén futó vonat-összeköttetés a Rajna-vidék–Pfalz tartományhoz tartozó St. Goar közelében megszakadt, miután a sínekre ömlött iszap és kőtörmelék miatt kisiklott az államvasutak nyolcszáz személyt szállító Intercity-szerelvénye. A mozdony és négy kocsi szaladt le a vágányról, de szerencsére nem borult fel. A vonatvezető combtörést szenvedett, tíz utas és négy kísérő megsérült. Háromszáz főnyi mentőcsapat érkezett a helyszínre, az utasok egy részét forgólépcsővel lehetett csak kiemelni a kocsikból. A Saar-vidéken pingponglabda nagyságú jégdarabok tornyosultak fel a kertekben, az utcákon hömpölygő víz számtalan parkoló autót sodort el. Bajorországban a szélroham egy úton lévő motorkerékpárost döntött le a gépéről.
Halle közelében a 14-es sztrádát víz és iszap öntötte el, és kényszerítette megállásra a forgalmat. Az autója tetejére felkapaszkodott egyik vezetőt a mentőszolgálat gumicsónakkal tudta csak kiszabadítani szorult helyzetéből. A mentési munkálatok alatt a pálya ezen részét órákra lezárták. Hasonló helyzet alakult ki a 38-as sztráda 600 méteres szakaszán Magdeburgtól délre. A szomszédos földekről a vihar itt kavicshordalékkal árasztotta el a pályát. A környék több ezer háztartása elektromos áram nélkül maradt, a megszorult polgárok számára szükséghajlékot rendeztek be. Az elöntött pincékből a tűzoltóság pumpákkal távolította el a vizet. A rendőrség jelentése szerint több településen a házak háromnegyedét érintette és rongálta meg a zivatarfront. A károk nagysága egyelőre felbecsülhetetlen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.