W alakú lesz a válság Európában?

Hírösszefoglaló
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európában a lassuló gazdasági növekedés növeli a W alakú válság kockázatait – írja a Standard and Poor’s tegnap kiadott elemzésében, amit a Napi.hu ismertetett. Az újabb visszaesés felé mutató kockázatok jelentősek, hiszen a magas munkanélküliség és az elmúlt időszak részvénypiaci zuhanásai tovább fékezhetik a fogyasztást. Ám a hitelminősítő szakemberei továbbra is úgy gondolják, hogy az újabb recesszió elkerülhető, mivel a következő 18 hónapban a folyamatos növekedést több tényező is segítheti. Ezek között említik a feltörekvő piacokon még mindig tapasztalható élénk keresletet és a folyamatos – bár lanyha – vállalati tőkebefektetések növekedését.
A pénzintézet elemzői szerint a növekedés az európai országok között továbbra is egyenetlen lesz. Ennek kapcsán az S&P elemzése megjegyzi, a második negyedév végére csak Németországnak sikerült visszakapaszkodnia a válság előtti növekedési szintjére. A gazdasági növekedés motorja Európában továbbra is a feltörekvő piacok erős kereslete lesz, hiszen a feltörekvő országok importja ez év első negyedévében már történelmi magasságokat ért el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.