Zaklatással gyanúsítják Zagyvát

Munkatársunktól
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zaklatás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki kedden az ügyészek a jobbikos Zagyva György Gyulát. A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint az ellenzéki párt országgyűlési képviselője tavaly augusztusban, a Verőce külterületén megrendezett Magyar Sziget Fesztiválon egy faházban – bűntársa közreműködésével – fenyegette a Hetek című hetilap két munkatársát. Azt mondta, legszívesebben „széttépné és felkoncolná” őket, mindeközben pedig a nála lévő ostorral hadonászott. A beszélgetés végén Zagyva György Gyula azzal fenyegette meg az újságírókat, ha a történteket megírják vagy elmesélik bárkinek, akkor „nekik annyi lesz”.
Zagyva György Gyula panaszt jelentett be a gyanú közlése ellen, majd vallomásában tagadta az ellene felhozottakat. A jobbikos országgyűlési képviselőt egyébként akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.
A politikus mentelmi jogát a parlament a legfőbb ügyész kezdeményezésére már korábban felfüggesztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.