Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Összeesküvés-elméletek

Molotov-koktél és lövések helyett elektromos zárlat miatti tűzzel és a leszakadó tetőgerendából kiálló szögek okozta sérüléssel próbálták megmagyarázni két cigány ember halálát a hatóságok 2009-ben Tatárszentgyörgyön – mondta el az áldozatok hozzátartozója tegnap a bíróságon. Közben kiderült, nemcsak Csorba Róbert, hanem édesapja szemközti házába is több lövedék csapódott.

2011. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen személyek utólag helyeztek el töltényhüvelyeket a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság helyszínén – állította tegnap a romagyilkossági perben tanúként kihallgatott Csorba Csaba, akinek fiát és unokáját végezte ki a halálbrigád 2009. február 22-én. A tanú szerint ezt támasztja alá, hogy közvetlenül a gyilkosságok után még nem voltak ott a ház udvarán a töltényhüvelyek, és miután később felfedezték őket, nem látszott rajtuk, hogy ki lettek volna lőve. A bíró erre közbevetette, hogy nem kellene összeesküvés-elméleteket gyártani. Ennek ellenére Csorba Csaba arról is beszámolt, hogy az egyik rendőr belevizelt abba a nyomba, amelyet az egyik elkövető hagyott maga után a hóban. Közlése szerint a tűzoltók először azt mondták neki, hogy a fia házában elektromos zárlat okozta a tüzet, a dabasi rendőrkapitány pedig azt állította, hogy a fia és unokája fején, testén lévő lyukakat a lehulló tetőgerendákból kiálló szögek okozták.
Ismert, a romagyilkosságokkal vádolt K. Árpád és társai a vád szerint először Molotov-koktélt dobtak a tatárszentgyörgyi épületre, majd az égő házból menekülőkre sörétes puskával tüzet nyitottak. A lövésektől Csorba Róbert és kisfia életét vesztette. Az akkor hatéves Csorba Bianka súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.
Csorba Csaba tegnap arról is beszélt, hogy a gyilkosok nemcsak a fia, hanem az ő szemben lévő házára is rálőttek; a bejárati ajtó keretében öt-hat lövedéket találtak a rendőrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.