Kálomista lemondott az elnökségről

2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt levélben mondott le tisztségéről Kálomista Gábor, a Magyar Producerek Szövetségének (MPSZ) az elnöke. – Most, hogy rendeződött a megszűnt mozgókép-alapítvány producereken keresztül kötött banki tartozása, nyugodt szívvel adom át a helyem másnak. Új idők előtt állunk, most már új embereknek kell latba vetniük tudásukat és tapasztalataikat a magyar filmszakmáért. Amit én magamra vállaltam, elvégeztem, most már új erőkre van szükség – indokolta lapunk megkeresésére lemondását a producer, aki a jövőben is tagja marad a szövetségnek.
A negyven tagot számláló MPSZ 2002-ben jött létre azzal a céllal, hogy a magyar producereknek megfelelő érdekképviseletet biztosítson. Az MPSZ szerepet vállalt a 2004-ben megszületett filmtörvény létrehozásában, amelynek egyik fontos kitétele volt a magyarországi költségek húsz százalékig terjedő, befektetői adókedvezményhez kapcsolódó filmtámogatás. A szövetség alelnöke Mikulás Ferenc, főtitkár Kántor László, elnökségi tagok: Lakatos Iván és Nagy Endre. Az új elnök személyéről várhatóan szeptemberben döntenek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.