Folytatódott a zuhanás

2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csekély forgalom mellett 16540,74 ponton, 2,94 százalékos csökkenéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 501,23 pontot gyengült. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A kereskedés az OTP és az FHB nélkül folyt, a felfüggesztést a kibocsátók kérték, mivel azzal számoltak, olyan információ válik publikussá, amely a bankok részvényeinek kereskedésére jelentős hatással lehet. Zárás után a BÉT hivatalos honlapján közzétett határozatok szerint mindkét bankpapír kereskedése ma folytatódik. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a devizahitelesek érdekében tervezett kormányzati intézkedéseket ismertette. Az OTP a BÉT honlapján közzétett közleményében úgy fogalmazott, a bejelentés nem tartalmazott elegendő részletet ahhoz, hogy pontosan számszerűsíthető legyen az intézkedések pénzügyi hatása. Miszkuj Tünde, a Raiffeisen Bank részvényértékesítési vezetője az MTI kérdésére elmondta, nem teljesen egyértelmű, hogy az intézkedés az OTP számára csak negatív hatással járhat. Mint mondta, úgy tűnik, nem lesz kötelező, hogy forinthitelekből váltsák ki a svájcifrank-alapú hiteleket.
Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője azt mondta, Nyugat-Európában gyengüléssel indult a kereskedés, majd oldalazás után valamelyest jobb hangulat lett úrrá a piacokon. Szerinte várhatóan eséssel indul ma is a kereskedés a BÉT-en, ez azonban nem feltétlenül folytatódik a nap hátralévő részében. Mint mondta, inkább a nemzetközi hangulat határozza majd meg az árfolyamok alakulását, így az OTP-ét is.
Gyengült a forint is, a svájci frankot délután négy órakor 234,22 forinton jegyezték a péntek délutáni 231,50 forint után. Az euró 282,31 forintra erősödött a pénteki 281,20 forintról, a dollárt 206,25 forinton jegyezték. A japán jen 2,6754 forintra erősödött 2,6200 forintról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.