Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 3., péntek, Buda, Richárd napja
HÍR TV - Címlap:Sivalkodik az ellenzék
Archívum, Archívum - Magyarnemzet
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/archivum-magyarnemzet/noi-tagozat-alakult-5043761/

Női tagozat alakult

A Szent Margit Gimnázium zsúfolásig telt dísztermében szombaton megalakult a Fidesz női tagozata Vígh Ilona országgyűlési képviselő vezetésével. Orbán Viktor arra kérte a hölgyeket, hogy továbbra is tartsák össze a családokat, erősítsék a Szövetség szervezettségét, és ne a feminizmus irányába haladjanak.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke – aki feleségével jelen volt a női tagozat alakuló ülésén – arra kérte a hölgyeket, hogy szőjenek a Szövetség köré olyan hálót, „mint a cekker, amivel bevásárolni járnak”. A volt kormányfő arról is szólt, hogy a női szerveződések általában nem élveznek osztatlan elismerést, ezért azt tanácsolta a hölgyeknek, hogy ne a Nyugat-Európában divatos irányba fejlesszék közösségüket, mert számos ilyen szervezet tagjaival beszélgetve az az érzése alakult ki: az a legnagyobb problémájuk, hogy nem férfiak. Orbán Viktor tehát arra kérte a Fidesz nőtagozatának alakuló ülésén részt vevőket, hogy munkájukat ne a „másik oldalon” hirdetett feminizmus irányába vigyék.

– Egyre többen jönnek rá, azok közül is, akik nem a polgári oldalt tüntették ki bizalmukkal, hogy közös problémáink vannak – mondta a Fidesz elnöke. A gyógyszeráremelés, a gyárbezárás, a forintleértékelés, a kórház-privatizáció nemcsak a polgári, hanem a baloldali érzelműek közös gondja is. Eljött az ideje, hogy szót értsünk egymással. Ehhez a legnagyobb lelki adottsággal a hölgyek rendelkeznek – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. – Ha azt akarjuk, hogy a közéletben becsület legyen, az adott szónak szentsége, a cselekedeteknek egyenessége, az hölgyek nélkül nem fog menni – tette hozzá. Schmitt Pál alelnök elmondta: a nők a letéteményesei a következő generációnak, az ő hitük, erejük és optimizmusuk átárad a gyermekekre. A jelenlévőket kérte, fordítsanak nagy figyelmet a ma 16-17 éves, de 2006-ban már szavazókorú fiatalok első voksának „jó irányú” befolyásolására.

Vígh Ilona, a női tagozat megválasztott elnöke beszédében elmondta: a május 17-i szövetségkötés célja a demokrácia valós értékeinek őrzése. – Azt képviseljük, hogy a család a legelemibb és legfontosabb egység egy nemzet, a társadalom életében.

Amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom – hangsúlyozta Vígh Ilona. A tagozat feladatának tekinti, hogy segítse a Szövetség munkáját a már elkezdett családtámogatási rendszer és az otthonteremtési program megvalósításában.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Nemtelen bosszú

Orbán Viktor múlt pénteki levele dühíthette fel ennyire Tuskot
A miniszterelnök levelében úgy fogalmaz: aggasztó, hogy Donald Tusk belpolitikai játszótérnek használja a Néppártot. Cikkünkben elolvashatják a levelet is.

Járványmentes sziget

Kisebb csoda Székelyföldön
Sólyom Andrea szociológust, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karának adjunktusát kérdeztük a székelyföldi helyzetről.

Kiemelt

Tizedszer is üléseztek az akciócsoportok vezetői
A megbeszéléssel kapcsolatban felkerült egy videó Orbán Viktor Facebook-oldalára, amelyben bemutatják az ülésre érkező vezetőket.

Poszt-trauma

Szándékosan árt az ellenzék és lakájmédiája
Zsiday Viktor befektetési elemző írása leleplezi a balliberálisokat.

Poszt-trauma

Közlekedési szekunda Karácsonynak
A főpolgármester annyira elszúrta, hogy még mindig nem elégedett! Önmagával.

Poszt-trauma

A HVG rátája és becsülete
Kárt okoznak az országnak.

Poszt-trauma

Orbánt az amerikaiakkal ütni nem kell félnetek
Bolond lukból bolond szél fú: a Népszava áprilisi tréfája.

Aktuális

Koronavírus: egymillió fertőzött a világban
A Johns Hopkins Egyetem adatbázisa szerint a járványnak a világ 181 országában már 51 ezernél is több áldozata van, ugyanakkor már csaknem 208 ezren legyőzték a vírust.

Fricz Tamás blogja

Aguilar, LIBE-bizottsági elnök úr, fejezze be!
A világválság tetőpontjához közeledve a LIBE-bizottság elnöke aggódott egy nagyot a magyar demokráciáért.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!