Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 28., szerda, Simon, Szimonetta napja
HÍR TV – Keménymag:Mi történt 23-án?
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/mocsokhullamot-emleget-lattmann-tamas-3862714/

Mocsokhullámot emleget Lattmann Tamás

Felügyelő tanárként volt jelen ELTE-s gólyatáborokban, a feltételezett nemi erőszak kapcsán is volt véleménye – írta meg az Átlátszó.

Felügyelő tanárként volt jelen ELTE-s gólyatáborokban, és a napvilágot látó, feltételezett nemi erőszak kapcsán boszorkányüldözést emlegetett Lattmann Tamás – számolt be róla az Átlátszó. Emlékezetes, az Index írt egy Mira álnevű hallgató történetéről, akit elmondása alapján 2013-ban zaklattak az ELTE ÁJK gólyatáborában. A lány feltételezése szerint keverhettek valamit az italába, mert egy időre kiesett az emlékezete is, és amikor magához tért, egy férfi hallgató ült rajta.

Mira szólt a szervezőknek, feljelentést nem tett, és a táborban is ott maradt. Többen ezek miatt kezdték őt hibáztatni, azt feltételezve, hogy ha erőszak történt volna, másként cselekszik. Az Átlátszó cikke szerint így tett akkoriban Lattmann Tamás nemzetközi jogász is, aki nemrég arról beszélt az ATV műsorában: a baloldali ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje lett volna.

„A cselekmény hatásának az áldozatra gyakorolt, szerencsésen csekély jellegére utalt a tény, hogy a hallgató ott maradt a többnapos buliban, miközben a randidrog bevetése utólag sem nyert igazolást” – vélekedett az eset kapcsán Lattmann. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az Átlátszónak nyilatkozva most kitartott amellett: az ELTE ÁJK vezetése „boszorkányüldözést” folytatott a gólyatábori szervezők ellen. A nemzetközi jogásznak elmondása alapján viszont nem az egyetemi tényfeltárással volt baja, azt ő is szorgalmazta. És hozzátette azt is: az elkövetőt „a bűncselekmény esetleges hiánya esetén is súlyos etikai vétség miatt el kellett volna távolítani a karról”.

Az Átlátszó szerint feszültség is kialakult Lattmann és a jogi kar vezetése között, így a nemzetközi jogász 2015 végére beleegyezett oktatói jogviszonyának megszüntetésébe közös megegyezéssel. Lattmann egyébként felügyelő tanárként évekig részt vett az intézményi gólyatáborokban, az Átlátszónak most pedig azt mondta, hogy sosem tapasztalt vállalhatatlan visszaéléseket, balhékat. 

A nemzetközi jogász a Facebook-oldalán reagált az Átlátszó cikkére, azzal kezdve: úgy tudta, jóban van az Átlátszót vezető jogászkollégákkal. A már 2010 előtt is politikai műsorokban szakértő Lattmann hozzátette, 2015 márciusa óta tartja magát „politikai közszereplőnek”. 

Lattmann a korábbi kommentjeit elemezve azt írta, hogy a gólyatáborok betiltása és több különböző eset egy lapon emlegetése ellen tiltakozott. Megjegyezte azt is: „A mai napig büszke vagyok az akkori kiállásomra, aminek amúgy sajnos jelentős szerepe volt abban, hogy megszűnt az oktatói jogviszonyom az ELTE ÁJK-n. Ám e tényt akkor sajnáltam ugyan, de már nem bántam. A konkrét szexuális cselekmény elkövetője az ELTE ÁJK hallgatójaként tudtommal semmilyen szankcióval nem kellett hogy szembenézzen sem akkor, sem utána.”

A jogász kitért a HVG cikkére is, amelyben róla, illetve Tarjányi Péter mozgalmáról írtak. „Átlátszó–HVG-mocsokhullámot” emlegetve azt írta, „a valamiért mostanában iszonyat mélyre süllyedő HVG névtelen szerzős cikkére” nem kíván reagálni. A kommentekből kiderült viszont, hogy valószínűleg az Átlátszó-cikk szemléjére gondolt. Ugyanakkor a lap valóban írt pár napja hosszú cikket a Tarjányi–Lattmann-körről, kitérve arra, hogy a Zoom tulajdonosa jó viszonyt ápol a TEK-et vezető Hajdu Jánossal. A cikkből kiderült, hogy Tarjányi felemelkedésében komoly szerepe volt Juszt Lászlónak, a szocialisták közül pedig a Botkával nemrég konfliktusba keveredő Molnár Zsolttal ápol közeli viszonyt a Zoom-tulaj. 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Távozó nagykövet

David Cornstein: Nincs baj a magyar demokráciával
Az Egyesült Államok távozó nagykövete arról is beszélt a Magyar Nemzetnek, mi volt Orbán Viktor első kérdése, amikor a vacsorafőzés közben érte Donald Trump telefonhívása.

Megdöbbentő ötletek

Bezárnák és leállítanák az országot a Párbeszéd politikusai
A Szabó Tímea által által benyújtott javaslatcsomag egészen megdöbbentő ötleteket is tartalmaz.

Kiemelt

Az elmezavaros fekete lelövése után nem csitulnak a kedélyek Philadelphiában
A rendőrök még hétfőn lőttek agyon egy késsel hadonászó mentális betegségekkel küszködő férfit. A BLM-mozgalom újra erőre kapott.

Poszt-trauma

Elhunyt kollégájukra hivatkozva lázít a kormány ellen a Pedagógusok Szakszervezete
Emberségből ma megbuktak.

Poszt-trauma

Trump vs. Biden magyar szemmel
Tetszik, nem tetszik, most egy történelmi időszakot élünk.

Poszt-trauma

Dobrev kimutatta a foga fehérjét
Szavaival Dobrev végérvényesen kiállította a szegénységi bizonyítványt saját magáról.

Poszt-trauma

Fullajtár Andrea jól rákente a gyalázatot
Örökké emlékezetesek maradnak azok a gyöngéd táblagép-simogatások.

Aktuális

Jövő nyárra újra régi fényében fog ragyogni Regéc vára
Jövő nyárra készülhet el Regéc várának a jelenleg zajló hagyományos építési technológiát alkalmazó rekonstrukciója.

Fricz Tamás blogja

Az ATV és a függetlenség
Ma már egy nyeretlen kétéves sem dől be annak az ostobaságnak, hogy a balliberalizmus maga a megtestesült független-objektivitás.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!