Lattmann Tamás: Én voltam az ellenzék miniszterelnök-jelöltje

A nemzetközi jogász szerint aztán jött Botka László és aktivizálódott, azért nem lett jelölt.

MN
2017. 09. 26. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly november környékén született a paktum, miszerint a négy ellenzéki párt: az MSZP, a DK, az Együtt és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje lettem, majd 2016 decemberében Botka László megjelent és aktivizálódott – mondta Lattmann Tamás nemzetközi jogász kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Lattmann a műsorban elmondta: őt a szocialisták, Molnár Gyula pártelnök, Tóth Bertalan frakcióvezető, Hiller István választmányi elnök és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő keresték meg.

Az akkori tárgyalások szerint az összefogásban részt vett volna a DK, az Együtt és a Párbeszéd is, sőt Lattmann még az LMP-vel is próbált tárgyalni, de a részletek még nem voltak kitalálva. A nemzetközi jogász úgy véli, hogy Botka László politikája csak rosszat tett az összefogásnak. Szerinte Botka hétfői, az ellenzéknek tett ajánlata is elhibázott volt.

Korábban az ellenzék a civileket akarta behozni a politikába, ennek egyik embere lehetett volna Lattmann. A nemzetközi jogász szerint ő lett volna az a személy, akivel még több szavazót vonzhattak volna be.

Lattmann Tamás legközelebb a Tarjányi Péter-féle, alakulóban lévő, Magyar Progresszív Mozgalom rendezvényén mutatkozik be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.