Átadták a Hazám-díjat

Borbándi Gyula író, Enyedi György akadémikus, Garas Dezső színművész, Keserű Ilona képzőművész, Sárosi Bálint népzenekutató, Szabó Magda író és Szécsényi Ferenc operatőr kapta az idén a Hazám-díjat, a XXI. Század Társaság elismeréseit a Magyar Tudományos Akadémia székházában adták át szombaton.

MNO
2007. 11. 17. 14:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ördögh Szilveszter írónak, az elismerést odaítélő kuratórium pénteken elhunyt elnökének posztumusz kitüntetést adományozott a díjat alapító társaság. A betegsége miatt távol maradó Szabó Magda helyett Ferch Magda, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia ügyvezető titkára vette át az elismerést.

A társaság kuratóriuma a kitüntetést minden évben azoknak a művészeknek és tudósoknak adományozza, akik a magyar közgondolkodásban, az ország tudományos, illetve kulturális és művészeti életében kiemelkedő tevékenységet folytattak, életművükkel Magyarországot szolgálták. A 2001-ben alapított díj József Attila Hazám című verséről kapta nevét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.