„Kormánypárti támogatással szerez kórházakat a HospInvest”

<p>A Fidesz véleménye szerint a HospInvest Zrt. kormánypárti támogatással szerzi meg a kórházakat – erről Pesti Imre beszélt csütörtökön Egerben, ahol az ellenzéki képviselők sokadszorra bírálták, hogy a Heves megyei kórház üzemeltetését a HospInvest Zrt. nyerte el. A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa a kórháznál tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „A HospInvest nem csak saját erejéből terjeszkedik.” </p>

MNO
2008. 04. 10. 14:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Született a parlamentben egy törvény, amely különleges lehetőséget biztosított a HospInvest számára, hogy megszerezzen jó néhány intézményt. És milyen furcsa, hogy a HospInvest az egyetlen szocialista vezetésű megyében tud gyakorlatilag minden intézményt megszerezni. Alapos a gyanú, hogy ez nem megy másként, csak kormánypárti támogatással”. Pesti Imre kérdésre hozzátette: a parlamenti többség késő ősszel fogadott el egy törvényt, amellyel lehetőséget nyújtottak az önkormányzatoknak arra, hogy pályáztatás nélkül is működtetésbe adhassák a kórházaikat. Ezt a törvényt később többen kifogásolták, a Fidesz pedig nagy valószínűséggel Alkotmánybírósághoz fordul a törvény tarthatatlansága miatt – mondta.

Pesti Imre elmondta: Kiskunhalason, Hatvanban, Gyöngyösön és Kazincbarcikán működtet kórházat a HospInvest, és „működését mindenütt botrányok kísérik”, a magánbefektető sehol nem javította az egészségügyi ellátást. A Heves Megyei Közgyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működteti a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat. A tenderre a Debreceni Egyetem is pályázott, és ajánlatot adott be a jobboldali vezetésű egri városi önkormányzat.

A Fidesz az egri ajánlatot támogatta, és amióta a HospInvest nyert, minden lehetséges fórumon megtámadta a döntést. Demeter Ervin, a Fidesz országgyűlési képviselője arra a kérdésre, hogy visszafordíthatónak látja-e a folyamatot, azt válaszolta, a szerződés és a döntés jogszerűségét egyaránt vizsgálják a hatóságok. Ha a közigazgatási hivatal azt állapítja meg, hogy nem jogszerűen döntött a közgyűlés, akkor új eljárásra kötelezi a testületet, a HospInvesttel kötött szerződés pedig semmissé válik – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.