Barátoknak adott az MSZP-s városvezetés megrendeléseket?

A Szombathelyi Vagyonhasznosító Zrt. és az önkormányzat gazdálkodásának átvilágítása során számtalan oktalan és a jelenlegi gazdasági helyzetben indokolatlan megbízási szerződésre derült fény – közölte pénteken a városban sajtótájékoztatón Szakály Gábor, a részvénytársaság felügyelőbizottságának tagja, fideszes önkormányzati képviselő.

MNO
2008. 10. 17. 22:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Szova Zrt. önkormányzati tulajdonú társaság, így közpénzből gazdálkodik. A cég menedzsmentjének biztosított 100 millió forint értékhatárú önálló gazdálkodás az eddigi tapasztalatok alapján felelőtlen döntés volt” – hangoztatta. A képviselő által kiosztott dokumentum tanúsága szerint nyolc az MSZP-hez köthető személy, illetve vállalkozás kötött a százszázalékos önkormányzati tulajdonú céggel olyan megbízási szerződést, amely a felügyelőbizottság fideszes tagjai szerint nem volt indokolt. Ezért az ellenzéki frakció azt javasolja – a többségében ellenzéki összetételű – felügyelőbizottságnak, hogy azonnali hatállyal függessze fel a cég menedzsmentjének önálló döntési jogkörét és bontsa fel a szerződéseket.

A neveket és pontos összegeket is tartalmazó sajtóanyagban Horváth Attilának, a szocialisták városi alelnökének ügyvédi irodája, egy helyi rádiót vezető egyéni vállalkozó, Ipkovich György szocialista polgármester két korábbi ügyvédtársa, az MSZP egyik korábbi képviselőjelöltje, valamint egy volt szabad demokrata önkormányzati képviselő és egy jelenleg is aktív szocialista önkormányzati képviselő gyermeke szerepel.

A megbízási szerződések szerint valamennyien szakértői munkát végeztek a vagyonhasznosító cég számára, de ezek tartalmát és főleg indokoltságát a szombathelyi Fidesz vitatja.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.