időjárás 11°C Helga 2022. október 3.
logo

Lakóotthon épül halmozottan hátrányosok számára Kaposváron

MNO
2008.10.17. 15:21

Lakóotthont adtak át pénteken Kaposváron halmozottan sérült emberek számára; az intézményt a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete építtette.

Hegedűs Lajos, a mozgáskorlátozottak megyei, egyben a szervezet országos elnöke az átadáson elmondta: a lakóotthonban kis közösségben 12 mozgás-, látás-, és halmozottan sérült embernek tudnak a lehetőséget biztosítani az önálló életvitelhez egy- és kétágyas apartmanokban. A tervek szerint még az idén átmeneti, illetve nappali ellátásra újabb fogyatékkal élőket tudnak majd fogadni, illetve gyógyászati részleget alakítanak ki, ahol különböző terápiás kezeléseket végeznek – tette hozzá az egyesület elnöke.

A mintegy 120 millió forint értékű beruházáshoz a civil szervezet 20 millió forint önerőt biztosított, e mellé csaknem 78 millió forint támogatást nyert el a szaktárcától, a telket térítésmentesen a kaposvári önkormányzat adta. Somogyban a nagyatádi mellett ez az egyesület második lakóotthona.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.