Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A bíró megtiltotta a Zuschlag-per élő közvetítését

A Zuschlag-per pénteki tárgyalási napjának kezdetén Fodor Endre tanácsvezető bíró határozatban tiltotta meg a per kép- és hanganyagának egyenes közvetítését. Az ügy előzménye: a szerdai tárgyalást az egyik internetes hírportál élőben közvetítette annak ellenére, hogy ahhoz Lados István másodrendű vádlott nem járult hozzá. <br /><br /><a href="/portal/595426"><strong>• „Az a féreg Szilvásy későn szólt a lehallgatás megkezdéséről”</strong></a> <br /><a href="/portal/595344"><strong>• Akár már szerdán megkezdhetik Zuschlag meghallgatását</strong></a><br /><a href="/portal/594510"><strong>• Nyakó kontra Lados – MSZP-s tízmilliók Zuschlagnak?</strong></a> <br /><a href="/portal/594308"><strong>• Több tízmilliót kapott az MSZP-től Zuschlag a visszalépésért?</strong></a>

MNO
2008. 11. 07. 8:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanácsvezető bíró, miután meggyőződött arról, hogy az Origo élőben közvetítette a tárgyalást, megtiltotta azt. A bíró hangsúlyozta: a sajtószabadság nem járhat mások személyiségi jogainak a sérelmével. A pénteki tárgyalási nap kezdetén a bíró felolvasta a hírportál kérelmét, melyben engedélyt kért arra, hogy amikor Zuschlag János kihallgatására kerül sor, azt közvetíthessék. A közvetítést a bíró megtiltotta, fellebbezni nem lehet a határozata ellen. Fodor Endre bíró a büntetőeljárásról szóló törvény vonatkozó rendelkezéseit is ismertette, mely szerint a később kihallgatásra váró vádlottak és tanúk a tárgyalás menetét folyamatosan követhetnék, ami nem engedélyezett.

(MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.