Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Akár már szerdán megkezdhetik Zuschlag meghallgatását

Tovább folytatódik Lados kihallgatsával a Zuschlag-per, még az is elképzelhető, hogy még szerdán sor kerül Z. János kihallgatására is. Közben a bíró megtiltotta az egyik internetes portál számára az élő közvetítést.<br /><br /><strong><a href="/portal/594510?searchtext=zuschlag">• Nyakó kontra Lados – MSZP-s tízmilliók Zuschlagnak?</a></strong>

MNO
2008. 11. 05. 8:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lados István másodrendű vádlott a harmadrendű vádlott Katus Ferenc védőjének a kérdéseire határozott válaszokat adott, megerősítette korábbi vallomását, nem keveredett ellentmondásba. Korábbi vallomását több esetben pontosította a másodrendű vádlott, de hozzátette, hogy a nyomozás során is minden részletre kiterjedően készült a jegyzőkönyv.

Lados István a védő kérdésére válaszolva elmondta, hogy egy kihallgatás során rosszul lett, amikor ismertették a vele kapcsolatos vádat, melyből világossá vált számára, hogy a vádalkura vonatkozó reménye szertefoszlott. A nyomozás során egy alkalommal fogott el félelem, amikor házkutatást tartottak nálam – fűzte hozzá a másodrendű vádlott.

Lados megismételte amit korábbi kihallgatása folyamán már elmondott, mely szerint Zuschlag gyakorta szólt Őri Andrásnak, szavai szerint "kisnyúl, megjött-e a lovetta", mely azt jelentette, hogy Őri – a negyedrendű vádlott – nézze meg, hogy a pénzintézetnél vezetett bankszámlára megjöttek-e a különböző pályázatokon elnyert pénzek. Kérdésre válaszolva Lados megerősítette, hogy a Táncsics Alapítványtól elnyert összegeket a pályázat szerint szabadtéri rendezvények és kiadványok készítésére kérték és nyerték, de ténylegesen Csiha Judit és Baráth Etele MSZP-s országgyűlési képviselő-jelöltek kampányára használták fel.

A másodrendű vádlott beszámolt arról, hogy tudomása volt arról, hogy Marsovszky Balázs hatodrendű vádlott, Prácser László kilencedrendű vádlott és Katus Ferenc hetedrendű vádlott részesedett a pályázatok révén elnyert összegekből. Azt azonban nem tudta, hogy ez "sikerdíj" vagy egyszerűen bizonyos részesedés volt-e. A délelőtti kihallgatás végén Fodor Endre bíró bejelentette: újabb vádlott (Zuschlag János) kihallgatására pénteken kerül sor. Ebben csak akkor történhet változás, ha szerdán délután a védők már nem tennének fel több kérdést.

Leállított közvetítés

A Zuschlag-per szerdai tárgyalási napján az egyik internetes hírportál élő közvetítését betiltotta Fodor Endre tanácsvezető bíró, mert véleménye szerint nem lehet teljes körűen biztosítani a személyiségi jogok védelmét. A szerdai tárgyalási nap első szünete után a tanácsvezető bíró betiltotta az internetes élő közvetítést. Fodor Endre bíró határozottan utasította a hírportál újságíróit, hogy az élő közvetítést állítsák le. Elmondta azt is, hogy a tárgyalási szünet egy részét is közvetítették, pedig akkor mindenkinek el kell hagynia a tárgyalótermet. A bíróság engedélyezi a kép- és hangfelvételek készítését, de azok csak a személyiségi jogokat figyelembe véve kerülhetnek adásba. Lados István másodrendű vádlott sem járult hozzá ahhoz, hogy felismerhető felvételt vagy képet készítsenek róla.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.