Dögei polgármester: nem az én hangom van a felvételen

<p>Később hoz ítéletet a dögei iskolaberuházással kapcsolatos, a Hír Televízió által leleplezett és országos visszhangot kiváltó ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A település független polgármesterét vezető beosztású hivatalos személyként elkövetett vesztegetés bűntettével vádolták meg, nyolc évet is kaphat. </p><p><a href="/portal/571112"><strong>• A Hír Televízió leleplezte, kedden kezdődik a dögei mutyi pere</strong></a> </p>

MNO
2008. 11. 27. 11:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság Toma Attila vezette büntetőtanácsa a bizonyítási eljárás során ezúttal újabb tanúkat, valamint a vádemelés vesztegetési gyanúját megalapozó hangfelvételt hallgatta meg, amelyen Vincze Ferenc Tibor összesen 20 millió forintot kért magának és a képviselő-testületben ülő embereinek a kivitelezőtől a tanuszoda építésére elnyert 200 milliós uniós támogatásból.

Az ügyészség által benyújtott vádirat szerint a pénzt Vincze Ferenc Tibor polgármester kérte az építő Popovics-Szabó Kft. egyik tulajdonosától, aki hangfelvételt készített a megbeszélésekről. Az önkormányzati vezető a bíróság előtt csütörtökön azt mondta, hogy a felvételen szereplő összegek a tervező és az alvállalkozók kifizetésére vonatkoztak, a cég képviselője viszont azt állította, hogy azokhoz az önkormányzatnak nem volt köze, a fővállalkozó kötelessége volt, aminek a cég könyvelésében természetesen „nyoma van”.

A megvádolt polgármester ezúttal is tagadta, hogy az ő hangja lenne a felvételen, s védői szintén azt hangoztatták, hogy „az eljárás során az önkormányzati vezető soha nem ismerte el a felvételen való szereplését”. Azt sem mondta a helyhatósági vezető az ügyvédek szerint, hogy „lejátszódott volna ilyen beszélgetés közte és a kft. társtulajdonosa között”. A védők szakértő kirendelését kezdeményezték a felvétel valódiságának tisztázásához.

(Forrás: mti, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.