Előzetes letartóztatásban az SZDSZ-es Gál György + Videó

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Pesti Központi Kerületi bíróság a zsidónegyed házaival üzletelő és 700 milliós kárt okozó SZDSZ-es Gál Györgyöt. Az erzsébetvárosi liberális politikust különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják, ám ő tagadja bűnösségét. Azzal védekezett: az önkormányzati rendszer jellege miatt nem is követhette el a bűncselekményt. Gál György felfüggesztette párttagságát.<br /><br /><a href="/portal/599952"><strong>• Gyanúsított lett az SZDSZ-es polgármester</strong></a><br /><a href="/portal/599778"><strong>• „Üzletszerűen” okozott „különösen nagy kárt” az őrizetbe vett SZDSZ-es</strong></a><br /><a href="/portal/599628"><strong>• Őrizetbe vették az SZDSZ erzsébetvárosi frakcióvezetőjét</strong></a>

MNO
2008. 11. 27. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


Türelmesen várakozott a rabomobilban Gál György a Pesti Központi Kerületi bíróság udvarán. Az épületbe már három rendőr vezette be a zsidó negyed házaival üzletelő liberális politikust, megbilincselt kezét egy kabáttal próbálta eltakarni. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét azzal gyanúsítják: áron alul játszott ki nyolc ingatlant vállalkozó barátainak. Az ügylettel a VII. kerületnek 700 milliós kárt okoztak.

Az esetleges szökés valamint a tanúk befolyásolásának megakadályozása érdekében a bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte Gál Györgyöt. A politikus nem nyilatkozott. Gál az ügyvédjén keresztül azt üzente: nem követett el bűncselekményt. A vádhatóság szerint az SZDSZ-es Gál mellett az ügynek még hét gyanúsítottja van. Erzsébetváros MSZP-s polgármesterének, Hunvald Györgynek esetleges kihallgatásáról nem nyilatkoztak. A nyomozás eddigi adatai alapján a liberális frakcióvezető az ingatlanpanamán 200 millió forintot nyert. Gál György párttagságának ideiglenes felfüggesztését kérte, ám képviselői mandátumáról nem mondott le.

Gál György felfüggesztette párttagságát

Felfüggesztette párttagságát az SZDSZ VII. kerületi frakcióvezetője, Gál György – közölte csütörtökön Molnár István, a párt kerületi elnöke. Gál Györgyöt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség. Molnár István tájékoztatása szerint Gál György ügyvédjén keresztül közölte, hogy felfüggeszti párttagságát, és átadja az önkormányzat gazdasági bizottságának a vezetését is. A politikus azonban mandátumáról nem mondott le – tette hozzá.

(hírTV/MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.