Zuschlag: „A rendőrség k..va korrektül áll a történethez” + Képek

Katus Ferenc tudott a pályázatokról, a hamis számlázásokról, sőt Zuschlag szavai szerint a pénzekből is részesedett – ez derült ki abból a lehallgatott telefonbeszélgetésből, amelyet a csütörtöki tárgyaláson lejátszottak. Lados István másodrendű vádlott a beszélgetések meghallgatása után magyarázatot fűzött az elhangzottakhoz: alátámasztotta a vádhatóság állításait. A tárgyaláson Őri András negyedrendű vádlott megtagadta a vallomást, de a bíró felolvasta a nyomozóhatóság előtt tett vallomását, amelyek megerősítették a vád állításait. <br /><br /><strong><a href="/portal/596634" target="_blank">• Zuschlag: „A Ferin tényleg felb...tam az agyamat” + Videó</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/596547" target="_blank">• Zuschlag beismerte felelősségét + Videó</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/595858" target="_blank">• Zuschlag: „Na, megyek le a parasztjaimhoz, Halasra”</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/595426" target="_blank">• „Az a féreg Szilvásy későn szólt a lehallgatás megkezdéséről”</a><br /><a href="/portal/596917" target="_blank">• Melyik MSZP-s Feriről beszélhetett Zuschlag János?</a></strong>

MNO
2008. 11. 13. 13:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A civil egyesületek pályázatokon elnyert pénzeinek törvénytelen felhasználását bizonyító, a vádhatóság állításait megerősítő lehallgatott telefonbeszélgetéseket olvasott fel és játszott le a Zuschlag-ügy csütörtöki tárgyalásán Fodor Endre tanácsvezető bíró.

A 2007 januárjában lehallgatott Zuschlag János elsőrendű vádlott és Katus Ferenc harmadrendű vádlott között lezajlott telefonbeszélgetések megerősítik a vádhatóság állításait, azt, hogy Katus Ferenc tudott a pályázatokról, a hamis számlázásokról, sőt Zuschlag szavai szerint a pénzekből is részesedett. A beszélgetésből kiderült, hogy Katus Ferenc 2007 januárjában már aggódott, mert házkutatást tartottak nála, és nem akarta a 2006-ban elnyert pályázati pénzekhez a hamis elszámolásokat elkészíteni. Zuschlag azt mondta neki, hogy a – meg nem nevezett – pályázaton elnyert 3 millió forint visszautalása már nem segít az „ügy megítélésén”, de a pénz hiányozni fog. „Ezt a pénzt arra kaptuk, mert tavaly programokat csináltunk elméletben” – mondta az elsőrendű vádlott. „Van-e ilyen lehetőség, hogy utánanézzünk a dolgoknak?” – kérdezte Katus Zuschlagtól, aki válaszképpen azzal próbálta megnyugtatni a harmadrendű vádlottat, hogy „semmi nem lesz belőle”; és „a rendőrség kurva korrektül áll a történethez, ők már kurvára le....ák az egész ügyet” – válaszolta Zuschlag.


Lados István korábbi vallomása szerint Zuschlag azzal nyugtatta meg őt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon 2005-ben indult nyomozással kapcsolatban, hogy a „megyei rendőrfőkapitánnyal egyeztetett”, és csak két mellékkörülményre vonatkozóan tesznek fel majd kérdéseket a kihallgatásakor. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség 2007 februárjában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól magához vonta az addig csak a felügyeletével folyó nyomozást. A 2007 januárjában lezajlott, a csütörtöki tárgyaláson ismertetett negyven telefonbeszélgetés egyikében Katus arra panaszkodik, hogy nincs elég pénze, és nem tudja megjavíttatni az autóit. Zuschlag megjegyzi, hogy „az egyesületi pénzekből kell eltartani a pártot meg téged”, majd ő is panaszkodik: „a párt kib...t sok pénzt elvisz, ahhoz képest semmit sem hoz vissza”. Ehhez még hozzátette, hogy a tiszteletdíjánál többe kerül az autója tankolása.

Fotók: Magyar Nemzet/Hegedűs Márta


Zuschlag utal Váradi Krisztián kiskunhalasi önkormányzati kampányára is, amelyet szavai szerint ő finanszírozott az egyesületek pályázataira befolyt pénzekből, és nagyon sokba került. Az egyik 2007. januári beszélgetés szerint Zuschlag János vagyonbevallását is Katus készítette el, és ő küldte el a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzathoz. Ekkor Zuschlag János és Katus Ferenc tagja volt még a megyei közgyűlés MSZP-frakciójának.

Lados István másodrendű vádlott a beszélgetések meghallgatása után magyarázatot fűzött az elhangzottakhoz. Alátámasztotta a vádhatóság állításait, hogy Zuschlag működtette a szervezetet, utasításokat adott, és alárendeltjeként viszonyult Katushoz. A másodrendű vádlott egyben a per koronatanúja, akit feltáró vallomása után szabadlábra helyeztek.

Hallgatott a negyedrendű vádlott

Őri András negyedrendű vádlott megtagadta a vallomást a Zuschlag-per csütörtöki tárgyalásán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, de a bíró felolvasta a nyomozóhatóság előtt tett vallomását, amelyek megerősítették a vád állításait. Őri András korábbi vallomása szerint a civil szervezetek nem végeztek valós tevékenységet, és a pályázatokon elnyert pénzek Zuschlag Jánoshoz kerültek. Bővebben

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.