Az ilyen húsból előállított összetett, illetve feldolgozott termékek forgalmazhatóságát dioxinra, illetve dioxinszerű anyagokra vonatkozó kedvező eredményű laboratóriumi vizsgálat elvégzéséhez kötötte. A főállatorvos egyben felhívja az élelmiszert és takarmányt forgalmazó vállalkozók figyelmét, hogy az Írországból származó állati eredetű termékek, illetve takarmányok forgalmazása során fokozott körültekintéssel járjanak el.
A közlemény szerint tilos minden olyan termék forgalomba bocsátása, amely az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagok felső határértékeinek meghatározásáról szóló 1881/2006/EK bizottsági rendeletben meghatározott határértékeket meghaladó mértékben tartalmaz dioxint vagy dioxinszerű anyagot. Az ilyen termékeket meg kell semmisíteni. Az országos főállatorvos 31806/2008 számon közzétett határozata a a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium internetcímén található.
MgSzH: nem szennyezettek dioxinnal a Kaiser Food termékei
A Mezőgazdasági Szolgáltatási Hivatal (MgSzH) laboratóriumi vizsgálatai során megállapította, hogy a december elején Magyarországra, a Kaiser Food Kft. abdai üzemébe érkezett ír származású sertésmáj nem szennyezett dioxinnal – jelentette be Bognár Lajos az MgSzH élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi elnökhelyettese, kedden sajtótájékoztatón. A vizsgálat eredményeinek következtében elmondható: a Kasier Food érintett termékei forgalomba hozhatók, mivel azok biztonságosak és fogyaszthatók – tette hozzá az elnökhelyettes.
(MTI)

Kóros elmeállapotú nő akart bírót és rendőrkapitányt ölni
A hivatalokat is megfenyegette.