Jánossomorján, ahol tíz évvel ezelőtt még száz disznót vágtak le egy évben, idén már csak harminchárom állat került kés alá. Karácsony előtt sokan nosztalgiából rendeznek disznóölést, a régi ízeket, a régi hangulatot akarják visszacsempészni. Az élmény idén 60 ezer forintba kerül.
A disznót azonban már nem szalmával pörzsölik, hanem gázzal, és manapság nem az a jószág jó, amelyiknek sok zsírja van. A mázsfél mázsás hízó kilója 360 forint körül mozog. Ez a „méret" egyébként a legnépszerűbb a fogyasztók között. Jól adja ki a húst, a zsírmennyiség pedig minimális. Ára tehát 50 ezer forint körül alakul, amihez még jön a feldolgozási díj és az egyéb rezsiköltség, például a fűszerek, a gázpalack és a „lefogó pálinka”.
(kisalfold.hu)

Kóros elmeállapotú nő akart bírót és rendőrkapitányt ölni
A hivatalokat is megfenyegette.