Lusztig Péter gyorsan más jellegű elfoglaltságot talált

<p>Lusztig Péter az év végétől már nem dolgozik az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban. Baranya megye volt főkapitánya, Lamperth Mónika Belügyminisztériumának egykori vezető munkatársa, volt MSZP-s képviselő – az IRM közleménye szerint – most más jellegű elfoglaltságot talált. </p><p><strong><a href="/portal/602513">• Zuschlagnak még a legfőbb ügyészhez is lehetett kapcsolata?</a></strong><strong><br /><a href="/portal/597813">• Zuschlag: „...én a rendőrséget tudom fogni... ”</a></strong></p>

MNO
2008. 12. 10. 9:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lusztig Péter a napokban – más jellegű elfoglaltsága miatt – kérte az igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy 2008. december 31-én lejáró szerződését ne hosszabbítsa meg. Draskovics Tibor a kérést elfogadta – áll az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sajtó- és kommunikációs osztálya által kiadott szűkszavú közleményben.

Mint ismert, a szocialista Zuschlag János kecskeméti büntetőperében kedden játszották le azt a felvételt, amelyen a bűnszervezetben elkövetett, jelentős kárt okozó csalással vádolt politikus telefonon hívta fel Lusztig Pétert, és magyarázatot kért tőle a halasi MSZP-irodán tartott kétszeres házkutatásra. Lusztig megígérte a pályázati pénzeket sajátosan kezelő ifjú szocialistának, hogy szól az érdekében a Bács-Kiskun megyei rendőrkapitánynak, és ha kell, akkor valaki majd szólni fog a legfőbb ügyésznek is.

A lehallgatott telefonbeszélgetés 2007. január 29-én történt. Lusztig Péter 1994 és 1998 között az MSZP országgyűlési képviselője, később pedig Lamperth Mónika belügyminiszter kabinetirodájának munkatársa is volt.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.