Újabb tatai szocialista politikus keveredhet gyanúba + Videó

Újabb szocialista politikus is gyanúba keveredhet a tatai edzőtábor lassan két hónapja előzetes letartóztatásban lévő igazgatója, Orbán István ügyében. Sajtóértesülések szerint a napokban a rendőrség tanúként hallgatta meg Boda Gyula Balázst, az MSZP tatai alelnökét, építési vállalkozót, aki állítólag a tatai edzőtáborban számos jól jövedelmező munkát kapott párttársától.

MNO
2008. 12. 06. 9:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Öt rendbeli vesztegetéssel, egy sikkasztással, egy hűtlen kezeléssel van meggyanúsítva, és ezeknek a körébe tartozó cselekmények konkretizálása folyik.” Ennyit hajlandó csupán elárulni a nyomozati szakaszban lévő Orbán István-ügyről a Komárom-Esztergom megyei főügyészhelyettes. Horváthné Varga Erzsébet elmondta: ha a vizsgálat okot ad rá, a tatai edzőtábor igazgatóját január 12-e után is előzetes letartóztatásban tartják. Arra, hogy vannak-e újabb gyanúsítottjai a megyei MSZP-alelnök bűnügyében folyó büntetőeljárásnak, az ügyésznő nem adott konkrét választ.

Sajtóértesülések szerint Orbán István üzleti ügyeivel kapcsolatba hozható egy másik tatai MSZP-s politikus is: Boda Gyula Balázs városi alelnök, építési vállalkozó állítólag a tatai edzőtáborban számos jól jövedelmező munkát kapott párttársától. A szocialista politikust kihallgatta a rendőrség is. A Hír TV szerette volna megkérdezni tőle, milyen üzleti kapcsolatban állt a letartóztatott Orbán Istvánnal, de telefonját nem vette fel. Ellentétben Tatai-Tóth András MSZP-s országgyűlési képviselővel, aki hisz Boda ártatlanságában.

Michl: Mondjanak le pozícióikról!

Tata fideszes polgármestere, Michl József felszólította a szocialisták önkormányzati frakciójának vezetőjét, hogy Orbán Istvánt és Boda Gyula Balázst is hívják vissza az önkormányzat gazdasági bizottságából, amelynek mindketten tagjai.

A kihallgatott városi MSZP-s alelnök a hírek szerint azután kapott jól jövedelmező munkákat a tatai edzőtáborban az MSZP megyei alelnökétől, hogy cége csődbe ment, ellene felszámolási eljárás indult. Az általa épített tatabányai Bárdosi-lakópark lakói pedig futhatnak a pénzük után, mert a felszámolási vagyonnak a lakópark is része lett.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.