időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Az Észak-Alföldön is indul a Jogpont Hálózat

MNO
2009.02.27. 12:39

A február elejétől indult Jogpont Hálózat keretében az Észak-Alföldön dolgozó munkavállalók és az ott tevékenykedő munkaadók 18 település húsz helyén kaphatnak a munka világában keletkezett vitás kérdések megoldásához ingyenes jogi tanácsokat - jelentette be Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke pénteken, Szolnokon tartott sajtótájékoztatón.

Az Észak-Alföldi Jogpont Hálózatban tapasztalt jogászok, szakértők várják a rászorulókat, hogy meghallgassák munkajogi, társadalombiztosítási, társasági és cégjogi problémáikat, és felvilágosítsák őket a lehetséges jogi lépésekről – tette hozzá az IPOSZ elnöke. Észak-Alföld az ország második legnagyobb és legnépesebb régiója, ahol a foglalkoztatási gondok közismertek, ezért létkérdés a gyors és megbízható információáramlás – tette hozzá Szűcs György. A jogpontokat a munkáltatók és már működő munkaadók mellett felkereshetik a leendő foglalkoztatók, vállalkozók, köztük a fiatalok, a pályakezdők és a hátrányos helyzetű emberek. A régióban Hajdú-Bihar megyében hat, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hét-hét jogpontot hoztak létre, a hálózat projekt-gazdája az IPOSZ.


(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.