időjárás 9°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Július 12-én tartják az SZDSZ elnökválasztó küldöttgyűlését

MNO
2009.06.27. 10:33

Július 12-én, vasárnap tartják az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlését – jelentette be Retkes Attila a párt egyik elnökjelöltje a párt országos tanácsának (ot) rendkívüli, szombati ülése közben újságíróknak. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/646347" target="_blank"><strong>• Retkes Attila elvállalja a liberálisok elnökjelöltségét</strong></a>

A küldöttgyűlésen megválaszthatják a szabad demokraták új elnökét és a párt tizenkét ügyvivőjét.

Retkes Attila kérdésre válaszolva elmondta: megválasztása esetén változásokat szeretne az SZDSZ parlamenti frakciójának vezetésében. Hozzátette: személy szerint nincsen problémája Kóka Jánossal, de mások a politikai nézeteik.

Az országos tanács üléséről kiszivárgott információk szerint július 6-áig lehet elnököt és ügyvivőket jelölni. Nekik július 8-áig van idejük, hogy hivatalosan elfogadják a felkérést. A jelöltek listáját július 9-én a párt honlapján is közzé teszik. Ahhoz, hogy valaki hivatalos elnökjelöltté váljon, négy választmány vagy kilenc csoport támogatására van szükség. Az ügyvivőjelölteknek két választmány vagy öt csoport támogatását kell megszerezniük.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.