időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Soros embere távozik a fővárosi önkormányzattól + videó

Képviseleti irodát nyitnak a határon túli magyarokért Brüsszelben

MNO
2009.06.17. 12:29

Képviseleti irodát hoz létre a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) Brüsszelben a határon túli magyarok érdekeinek képviseletére – jelentette be Németh Zsolt fideszes szakpolitikus. A KMKF legfontosabb célja a szeptember 11-re és 12-re tervezett plenáris ülés előkészítése.

Brüsszelben tervez képviseleti irodát nyitni a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma a határon túli magyarok érdekeinek képviseletére – közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a KMKF állandó bizottságának ülése szünetében tartott sajtótájékoztatón szerdán. Németh Zsolt (Fidesz) szerint az Európai Unió központjában létrehozandó iroda két évtizedes törekvés eredményeként jöhet majd létre.

A KMKF üléséről Kovács Tibor, az állandó bizottság elnöke elmondta, hogy elsődleges céljuk a szeptember 11-re és 12-re tervezett plenáris ülés előkészítése. Ezért megtárgyalták a KMKF szakbizottságai által elkészített stratégiai anyagokat a határon átnyúló gazdasági, közlekedésfejlesztési, mezőgazdasági együttműködés és külpolitikai koncepció kérdésköreiről. Ezeken kívül tárgyalnak még a határon túli magyarok oktatási helyzetéről is.

Kovács Tibor hozzátette: az ülésen a Külügyminisztérium képviselőjétől arról kaptak tájékoztatást, hogy „hivatalos találkozóra kerül majd sor a román féllel” arról, hogy a decemberi romániai kormányalakítás óta sorra bocsátják el a romániai állami irányítású hivatalok magyar nemzetiségű vezetőit.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.