időjárás 18°C Malvin 2022. október 1.
logo

Patthelyzet az MSZP-ben? – Tovább egyeztetnek az erőcsoportok

MNO
2009.06.24. 13:52

A héten még egyszer egyeztetnek egymással az MSZP erőcsoportjai a jövő hétvégi kongresszusra készülve – tudta meg az MTI szocialista vezetőktől szerdán. A kedd esti kibővített elnökségi ülésen nem született döntés arról, hogyan folytassák az előkészületeket. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/645373" target="_blank"><strong>• A „fiatalok” felfalják az öreg szocialista bölényeket?</strong></a>

Még mindig nem tudni, lesz-e az elnökséggel szembeni bizalmi szavazás az MSZP július 4-i kongresszusán. Erről az MTI információi szerint még a héten újabb találkozón egyeztetnek a párt úgynevezett „öregjei” és „fiataljai”.

Hétfőn Lendvai Ildikó pártelnök kezdeményezésére ültek először tárgyalóasztalhoz, de e fórumon nem jutottak egyezségre. A keddi kibővített elnökségi ülésen – ahol az elnökségi tagok és a megyei elnökök mellett részt vettek a tagozatok, a választmány és a parlamenti frakció vezetői is – sem körvonalazódott a megállapodás, így a testület semmilyen döntést nem hozott. Az MTI által megkérdezett vezető szocialista politikusok eltérően értelmezték a kedd este történteket: van, aki szerint nem lehetett felmérni az erőviszonyokat, hiszen többen nem szólaltak fel, a megyei vezetők pedig csak a saját véleményüket ismertették, s nem a megyei álláspontot. Mások viszont azt mondták, hogy egyre inkább háttérbe szorulnak a bizalmi szavazást szorgalmazók, mert az általuk kínált alternatíva sok bizonytalansági tényezőt hordoz.

Az MTI úgy tudja, az MSZP országos elnöksége és a megyei vezetők pénteken újra egyeztetnek, itt a helyi vezetők már szervezeteik állásfoglalását ismertetik. Eközben a budapesti szocialisták az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság (OEEB) állásfoglalására várnak arról, hogy felmenő rendszerű tisztújítás nélkül is meg lehetne-e választani csak az elnökség tagjait. Az MTI információi szerint a hétvégén a választókerületi elnökökkel egyeztet a párt vezetése.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.