Sikkasztási ügy: szabálytalan szerződést írt alá Gyenesei?

Gyenesei István volt önkormányzati miniszter, korábbi Somogy megyei közgyűlési elnök felelősségét is felvetheti a Somogy Televízió Kht. vezetője elleni sikkasztási ügy – írja közleményében a megyei közgyűlés fideszes elnöke. <br /><br /><strong><a href="/portal/643978" target="_blank">• Közel félmillió forint: sikkasztással vádolják Gyenesei egyik emberét</a></strong>

MNO
2009. 06. 18. 11:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus szerint ugyanis a televízió gazdálkodásának átvilágításakor két olyan szerződés is szabálytalannak bizonyult, melyeket még Gyenesei István írt alá.

Az egyik azt tette lehetővé, hogy egy még be nem jegyzett szervezet révén a televízió vezetője hozzájusson háromhavi megbízási díjhoz. A másik szerint Gyenesei a televízió alapító okiratával ellentétesen nem megbízási, hanem határozatlan idejű munkaszerződést kötött a kht. vezetőjével.

Gyenesei István rágalomnak tartja a fideszes politikus közléseit, szerinte a kifogásolt szerződések törvényességének megítélése a jegyző feladata volt.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.