időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

„Totálisan értelmetlen az ingatlanadó” + Videó

MNO
2009.06.28. 09:39

A Fidesz szerint szakmailag vállalhatatlan, politikailag pedig értelmetlen az ingatlanadó – Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján megismételte korábbi közlésüket, amely szerint ha a Fidesz ismét kormányra kerül, eltörlik ezt az új adót, bármilyen formában is vezeti be a jelenlegi kormány.

Az ellenzéki politikus ezért „totálisan értelmetlennek” tartja az ingatlanadó hétfőre tervezett parlamenti végszavazását. Emlékeztetett arra is, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök saját kormányát öt éve az adócsökkentés kormányának nevezte, ehhez képest azóta az ingatlanadóval együtt a szocialisták már több mint egy tucat adónemet vezettek be – hangsúlyozta.

A helyettes szóvivő szerint mára az MSZP-kormány, illetve a rossz kormányzás szimbólumává vált az ingatlanadó. Mint mondta, ez az adó azért rossz az embereknek, mert sok esetben a család egyetlen tulajdona a lakás, amelyért egy életen keresztül dolgoztak, amelyet adózott jövedelemből vásároltak vagy építettek, és amely egyébként általában nagy összegű hitellel terhelt. A Fidesz szerint az adó bevezetése rossz a gazdaságnak is, mert tovább súlyosbítja az építőipar válságát, és ezzel újabb munkahelyek megszűnését idézheti elő. Közölte, attól is tartanak, hogy a mostani kormány a jelenleg 30 milliós ingatlanhatárra tervezett adót később 3 millióra csökkenti, majd még később már az összes ingatlanra is kiterjeszti.Arra az újságírói felvetésre, ha az ingatlanadó Magyarország IMF-fel szembeni vállalásának a része, nem tart-e attól, hogy a Fidesz keze is meg lesz kötve, Cser-Palkovics András azt mondta: nem fogja befolyásolja őket ez a kérdés. Emlékeztetett arra, hogy még a nemzetközi szerződés megkötése előtt egyértelművé tették, hogy az ingatlanadót nem fogadják el, és azt el is fogják törölni.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.