időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Fejlesztik a taszári repülőteret

MNO
2009.11.19. 11:50

Elindulhat a taszári repülőtér fejlesztése; a több mint 500 hektáros ingatlan-együttesen 23 milliárd forintot meghaladó összértékben interkontinentális polgári cargo repülőtér, multinacionális szolgáltatók légi cargo bázisa létesül, ami 2014-től üzemelhet – jelentette be Kolber István (MSZP) országgyűlési képviselő, a repülőtér értékesítésével megbízott miniszterelnöki megbízott csütörtökön Kaposváron.

A nyertes ajánlattevő, a nemzetközi háttérrel rendelkező Ugarde Kft. egymilliárd forintot ajánlott a repülőtérért, vállalta a környezeti károk felszámolását – ez mintegy 700-1 800 millió forint –, emellett 2016-ig 23,3 milliárd, hosszabb távon pedig 30 milliárd forintos fejlesztést valósít meg – közölte Kolber István az augusztus 17-én ismételten meghirdetett, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács által érvényesnek és eredményesnek nyilvánított kétfordulós pályázat eredményét sajtótájékoztatón.

A polgári repülőtér 2014-ben állhat majd üzembe, s a tervek szerint hat év alatt 960 új munkahelyet teremt a térségben – mondta a politikus, hangsúlyozva: ez lesz Somogy megye történetének egyik legnagyobb gazdaságfejlesztési projektje.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.