időjárás 20°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Új vírus: ingyen oltják a hajléktalanokat országszerte

MNO
2009.11.19. 11:34

Ingyen kapják a hajléktalanok a H1N1 elleni oltást szerte az országban – közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mindeközben influenzajárvány miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban csütörtökön.<br /><br /><strong><a href="/portal/677410" target="_blank">• Nem lehet látogatni a szekszárdi kórház szülészetén</a></strong>

Korózs Lajos a Hajléktalanügyi Tanács ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondta, már eddig is több száz oltást adtak be a fedél nélkül élőknek. Közölte: jelenleg 7360 éjjeli menedékhelyen várják a hajléktalanokat, és igény esetén további 1200 helyet tudnak biztosítani a rászorulóknak.

Utalt arra, hogy a jövő héttől lehűlésre számítanak. Beszámolója szerint az ülésen arról tájékoztatták, kevés a női férőhely. A szaktárca a két, e feladattal megbízott közalapítvány számára a tavalyival megegyező forrást, mintegy 630 millió forintot biztosít a hajléktalanok ellátására.

Látogatási tilalom a nyíregyházi kórházban

Az influenzajárvány miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban csütörtökön – közölte B. Mikula Edit, a gyógyintézet sajtóreferense az MTI-vel. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a járvány az országos átlagnál is nagyobb, ezer lakosra 188 beteg jut, ezért megelőzési céllal a nyírségi súlyponti kórház egyetlen osztályán sem lehet látogatni az ott ápolt betegeket – mondta az intézmény kommunikációs munkatársa.

Hozzátette: a múlt pénteken a kórház ápolási osztályán, valamint a gyermekosztály infektológiai részlegén már megtiltották a látogatást, mivel hepatitis A-, illetve felső légúti megbetegedések jelentkeztek a gyógyintézetben. Emellett a többi osztályon korlátozták a látogatók számát, egy beteget naponta csak egy hozzátartozója, ismerőse kereshette fel.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.