Nagy értékű ingatlanok jártak a középszerű festményekért?

Újabb gyanús csereügylet a nemzeti vagyonkezelő múltjából: két középszerű festményért egy 420 négyzetméteres belvárosi irodát és egy beépítetlen budai telket adott a magyar állam még a Gyurcsány-kormány időszakában egy magánkórházat üzemeltető miskolci gyűjtőnek.

MNO
2010. 08. 27. 17:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ismeretlen osztrák festő, Wenczel Pohl magyar témájú alkotásait 205 millió forintra értékelte a zsűri, igazságügyi festményszakértők szerint azonban a bécsi magyar követségen elhelyezett képek a műkincspiacon ennek csak töredékét érnék.

A megállapodást a Külügyminisztérium megbízásából Tátrai Miklós vezérigazgatósága idején kötötte a vagyonkezelő, a csereingatlanok értékbecslését pedig a sukorói ügyletben is eljáró Perfekting Mérnöki Iroda végezte.

(hírtTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.