Őrizetbe vették Tátrai Miklóst?

Kedd kora délután óta tart a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori igazgatójának kihallgatása – értesült a Magyar Nemzet. A vádhatóság a sukorói üggyel kapcsolatban számoltatja el Tátrai Miklóst. A Hír Televízió információi szerint a Tátrai Miklóssal egy időben kihallgatott Császy Zsoltot őrizetbe vette a rendőrség és már át is szállították a Gyorskocsi utcába. <br /><br /><a href="/portal/732980" target="_blank"><strong>• Nagy értékű ingatlanok jártak a középszerű festményekért?</strong></a> <br /><a href="/portal/723460" target="_blank"><strong>• Sukoró: Gyurcsányt terhelő dokumentumokat ad át Budai + Videó</strong></a> <br /><a href="/portal/727425" target="_blank"><strong>• Budai: Hamisan tanúskodott Gyurcsány és Bajnai + Videó</strong></a> <br /><a href="/portal/726074" target="_blank"><strong>• Sukoró-ügy: nem tűrték az ellenkezést</strong></a> <br /><a href="/portal/728718" target="_blank"><strong>• Hangfelvétel bizonyítja a Gyurcsány-kormány bűnösségét? + Képek + Videó </strong></a>

MNO
2010. 08. 31. 14:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt, hogy őrizetbe vette-e az ügyészség Tátrai Miklóst a sukorói földcserével kapcsolatban, Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője megkeresésünkre semmilyen formában nem kívánta kommentálni. Ismételt megkeresésünkre csak annyit mondott, hogy még ma „fellebben a fátyol”, még lapzárta előtt a Központi Nyomozó Főügyészség közleményt fog kiadni az ügyről. „Első a nyomozás, csak ezután következik a nyilvánosság” – mondta az MNO-nak a szóvivő. Zámbó Gyula, Tátrai Miklós ügyvédje később tud csak nyilatkozni arról, hogy őrizetbe vették-e védencét.

Emlékezetes, hogy lapunk 2008 novemberében tárta a nyilvánosság elé, hogy az MNV feltételezhetően jogszabályellenesen cserélte el a Velencei-tó partján fekvő, 70 hektáros, állami tulajdonban lévő földterületet egy izraeli–magyar állampolgárságú személy két, Pest megyei ingatlanával.

Az ügyben azóta Budai Gyula feljelentése nyomán a főügyészség is nyomoz. A vádhatóság megállapítása szerint az államot közel másfél milliárdos kár érte az ügylet miatt. Az elmúlt időszakban nemcsak Tátrait, hanem az MNV Zrt. volt ügyvédjét, illetve Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököket is tanúként hallgatták ki.

Császy Zsoltot őrizetbe vették

A Hír Televízió helyszínen lévő tudósítója kedden beszámolt arról, hogy a Tátrai Miklóssal egy időben kihallgatott Császy Zsoltot őrizetbe vette a rendőrség és már át is szállították a Gyorskocsi utcába. A nemzeti vagyonkezelő volt értékesítési és jogi igazgatójának ügyvédje elmondta a Hír Televíziónak, hogy panasszal élt a gyanúsítás miatt. Mint ismert, Császy készítette a sukorói telekcsere dokumentumait. A volt igazgató szerint a 1,5 milliárdos vagyonvesztés nem valósult meg és szerdán részletes vallomást tesz majd az ügyben.

Dénes Zoltán, Hír Televízió

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.